2015 m. balandžio 22 d. trečiadienis

Parodoje „RESTA 2015“ – augantys miestai ir išmanieji sprendimai

Š. m. balandžio 22–25 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ šurmuliuos jau 22-oji didžiausia Baltijos šalyse statybų ir remonto paroda „RESTA 2015“, skirta tiek verslo profesionalams, tiek besidomintiems šio sektoriaus naujovėmis.

Šiųmetės parodos tema – augantis miestas. Tai gyvas, judrus, modernus ir patogus miestas, kuris statosi ir plečiasi, atsinaujina ir keičiasi, kuris kuria gražią ir jaukią aplinką. Tai gyvenimo kokybė pastatuose, jų architektūra, statybos ir apdailos medžiagos, energetika ir vandentvarka, ekologija, tarša, pritaikytos inovacijos, darni plėtra, investicijos, ekonominė ir socialinė atsakomybė, informacijos sklaida bei komunikacija su bendruomenėmis.

Atsižvelgus į besikeičiančius statybų pramonės poreikius ir tobulėjančias technologijas, daug dėmesio parodoje bus skiriama „protingų“ namų valdymo sistemoms, 3D technologijoms bei skaitmeninei statybai. Lankytojai galės susipažinti su pastatų atnaujinimo, šildymo galimybėmis, ekonomiškais išmaniaisiais būsto sprendimais, gauti nekilnojamojo turto pasiūlymą ar išgirsti specialistų rekomendacijų.

Kaip ir kasmet, renginyje dalyvaus įmonių grupė „Penki kontinentai“. Specialistai parodoje pristatys „Smart House“ („protingo“ namo) valdymo sistemą ir išmanųjį sprendimą „Bill Manager.iQ. Šis sprendimas itin naudingas daugiabučių namų bendrijoms, namų priežiūros bendrovėms. Jis fiksuoja būstuose įrengtų skaitiklių rodmenis, teikia detalią informaciją apie sąnaudas, padeda jas planuoti ir kontroliuoti, generuoja sąskaitas, leidžia jas peržiūrėti ir apmokėti. Su įmonių grupės „Penki kontinentai“ produktais bus galima susipažinti stende 408A.

Parodoje „RESTA 2015“ dalyvaus per 500 įmonių iš 13 pasaulio šalių: Lietuvos, Baltarusijos, Belgijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Serbijos, Ukrainos, Vokietijos.

Plačiau apie parodą

 

Apie praėjusių metų parodą

Prasidėjo „RESTA 2014“

„RESTA 2014“ – norintiems kurti jaukius ir modernius namus

RESTOJE – Lietuvos ir Baltarusijos statybininkų forumas

Parodoje „RESTA 2014“ – „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ sprendimai būstui

„Penkių kontinentų komunikacijų centro“ išmanieji sprendimai ir daugiabučiui, ir privačiam namui

valdyti valdymas nuotolinis viešbutis spa centras vandens parkas mokykla bankas apšvietimas šildymas vėdinimas kondicionavimas saugos sistema interneto vaizdo stebėjimo kamera kameros stebėjimas laistymas pirtis baseinas žaliuzės garso vaizdo multiroom pasyvus žalias ekonomiškas patogus saugus gražus jung berker axis mobotix arcus-eds intesis konnex vilpra ygle sūkurinė vonia internetu internetinis skaitliukai skaitliukų duomenų surinkimas atvaizdavimas įrašymas

smart house smarthouse protingas namas protingi namai knx eib pastatas pastatai automatika namo butas pastato biuras banko saugumas komfortas ekonomija stilius grožis x-10 automatikos sistema asmeniskai jums sauga