2014 m. balandžio 23 d. trečiadienis

Parodoje „RESTA 2014“ – „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ sprendimai būstui

Nuo idėjos iki sprendimų! Tokiu šūkiu balandžio 24 dieną prasideda 21-oji tarptautinė statybų ir remonto paroda „RESTA 2014“. Iki balandžio 27 dienos Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje parodoje tarp daugiau nei 500 dalyvių bus ir UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“. Įmonė pristatys „Smart House“ („protingo“ namo) valdymo sistemą ir pakvies susipažinti su Vilniaus centre plėtojamu projektu „Loft Town“, kuriame jau įdiegti šie išmanūs sprendimai.

Užsukę į įmonės stendą, parodos lankytojai turės galimybę daugiau sužinoti apie intelektinę pastatų valdymo sistemą „Smart House“, kuri sujungia ir reguliuoja šildymą, apšvietimą, vėdinimą, apsaugos įrangą, buitinę techniką ir kt. Kaip sako „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ Intelektinių pastatų skyriaus vadovas Vaidas Janulis, tokie pastatai išsiskiria komfortu, taupumu ir saugumu. „Gyvenant ar dirbant „protingame“ pastate, nereikia rūpintis paliktais degti šviestuvais, neišvėdintomis ar perkaitintomis patalpomis, saugumo sistemomis, didelėmis sąskaitomis už šildymą ar kitas komunalines paslaugas. Visu tuo pasirūpina „Smart House“ sistema, valdoma prie interneto prijungtu kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete“, – aiškina specialistas.  

Minėti išmanūs sprendimai jau įdiegti Vilniaus centre plėtojamame nekilnojamojo turto projekte „Loft Town“ (liet. loftų miestas), kuris taip pat bus pristatytas parodos „RESTA 2014“ lankytojams. Loftų naujakuriai jau naudojasi išmaniąja sistema „Bill Manager.iQ“, kuri fiksuoja skaitiklių rodmenis, teikia detalią informaciją apie sąnaudas, padeda jas planuoti ir kontroliuoti, generuoja sąskaitas, leidžia jas peržiūrėti ir apmokėti. Visa tai ne tik užtikrina patogų resursų valdymą, bet ir leidžia maksimaliai sutaupyti.

Daugiau šia tema:

„Resta 2013“ kvietė išbandyti „protingų“ namų galimybes

„Resta 2013“: „protingų“ namų taupymo galimybės

valdyti valdymas nuotolinis viešbutis spa centras vandens parkas mokykla bankas apšvietimas šildymas vėdinimas kondicionavimas saugos sistema interneto vaizdo stebėjimo kamera kameros stebėjimas laistymas pirtis baseinas žaliuzės garso vaizdo multiroom pasyvus žalias ekonomiškas patogus saugus gražus jung berker axis mobotix arcus-eds intesis konnex vilpra ygle sūkurinė vonia internetu internetinis skaitliukai skaitliukų duomenų surinkimas atvaizdavimas įrašymas

smart house smarthouse protingas namas protingi namai knx eib pastatas pastatai automatika namo butas pastato biuras banko saugumas komfortas ekonomija stilius grožis x-10 automatikos sistema asmeniskai jums sauga